Stăm în Viață, clipă de clipă, și habar nu avem de asta. Ne scăldăm trupurile și mințile în existență – ne-simțind, decât arareori, că facem parte din ceva mai mare și că nu suntem singuri. Mikao Usui a încercat să găsească o conexiune cu acel ceva – pe care eu l-am numit Flux – și a reușit. A primit inițierea în Reiki.

Motivația sa a fost dorința de a-i ajuta pe ceilalți fără a-și secătui propria energie.

Viața este uimitoare și ne dă ceea ce dorim dacă învățăm să privim cu atenție în jur. Pentru că poți alege să trăiești privind lucrurile ca ceea ce sunt – miracole. Trăiesc printre minuni și asta, cum spunea un contemporan de-al nostru, îmi ocupă tot timpul.

Sunt Gabriel Dumitriu și ca terapeut am căutat de-a lungul timpului să găsesc acel ceva care poate să ajute real un om care are nevoie de ajutor. Am găsit mai multe căi, iar una dintre ele este Reiki. Spre deosebire de celelalte tehnici pe care le cunosc și le practic, Reiki este mai mult decât o terapie, este o conexiune la Flux – la Energia Universală. În Reiki poți renunța complet la control, vorba maestrei mele Dorina Mocanu: ”Primăria de sus știe mai bine”!

Am primit inițierea ca profesor Reiki anul trecut (2011) după o luptă de șapte ani cu ceea ce este Reiki.

Zi de zi pășim mai mult sau mai puțin șovăielnic pe drumul pe care viața ni-l așterne în cale – drum ce poate ne-a ales pe noi în aceeași măsură în care l-am ales noi pe el. Consider că ceea ce ne definește cu adevărat nu sunt posesiunile sau acțiunile noastre, ci acel ceva care este deja acolo și așteaptă să fie descoperit. Acel ceva face parte din Ceva mai mare, suntem la propriu una cu Universul, trebuie doar să găsim o cale ca să ne dăm seama de asta.

Reiki este o cale prin care poți crește să înveți să mergi, și apoi să zbori, nu este o cale închisă, ci poate o cale de a-ți descoperi și vindeca aripile.

Reclame