Mă numesc Anca Petrescu. În calitate de practicant și maestru Reiki, îmi este peste mână să vorbesc despre mine. Când am primit Măiestria în 2011 de la Dorina Mocanu, am primit și o rugăciune pe care o spun zilnic atunci când intru în energia Reiki: ”Doamne, ajută-mă să mă mențin pe calea smereniei!” Este foarte ușor să cazi în aroganță și să fii condus de ego.

Așadar, cu toată simplitatea mea din acest moment, pot spune că practic Reiki din 2008, școala Usui Tibetană a lui William Rand. Când am primit gradul I de la Dorina luasem contact cu Reiki abia cu câteva săptămâni înainte prin intermediul unui prieten care îmi făcuse o echilibrare de chakre. Nu știam ce înseamnă exact, dar liniștea interioară și relaxarea de atunci au fost suficiente să mă convingă să pornesc pe acest drum.

Marea revelație personală privind Practica Reiki am avut abia după gradul III. Până atunci toate îmbunătățirile din viața mea le puneam pe seama tuturor metodelor practicate, cursurilor la care fusesem, lucrului personal cu interiorul și reiki-ului, desigur. Însă gradul III pentru mine a fost ca o transformare radicală a modului în care am perceput și practicat metoda, de la tratamentele personale, la felul în care am folosit zi de zi Principiile Reiki. Din acest motiv am așteptat 2 ani până să merg mai departe cu ultima treaptă, Măiestria.

Cred că avem nevoie cu toții de acordajele Reiki pentru a ne îmbunătăți viața. Cred că Reiki, datorită energiei subtile și armonioase, poate ajuta pe oricine, indiferent de problemele cu care se confruntă, pe orice plan (mental-emoțional, somatic sau sufletesc), și indiferent de orientarea spiritual-religioasă.

Fii lumină, fii iubire, fii vindecare!

Alte proiecte la care mai lucrez puteți găsi aici și aici.

Reclame