Universul nu folosește șabloane. Suntem ființe unice, potențial infinite, cu gradul de conștiență al unui… scaun, manevrate de emoții și programe subconștiente.

Înglobați în societate, științific spus, care pe unde apucă. Trezierea începe cu primele acțiuni conștiente pe calea lui CINE SUNT? și DE CE?

Bâjbâirea face parte din programă pentru că pe cale suntem singuri și pentru că descoperirea misiunii personale trebuie să fie responsabilitate asumată. Sutele de încercări ratate fac parte din evoluție; compostul rezultat ne ajută să creștem, de aceea putem încerca multe până să ne dăm seama ce înseamnă viața pentru noi și care este scopul ei, acestea fiind scrise doar pe sufletul nostru. Învățând să stăm cu noi și cu ceea ce suntem învățăm să ne acceptăm și acesta … poate fi începutul unei frumoase prietenii.

Procesul evolutiv este la fel de frumos ca o sabie de samurai sclipind în soare și la fel de nemilos ca și ea. Selecția naturală este dură, fără îndrumare consecventă ne putem pierde și regăsi de-abia în viața următoare. (Osho spunea că dacă practici un anumit tip de meditație pentru care nu ești pregătit, te poți pierde atât de tare, încât nu mai ai ce face în viața asta, trebuie să o aștepți pe următoarea.)

Din fericire, îndrumarea există și ne ajută pas cu pas să facem doar greșelile din care putem învăța, nu și pe cele care ne pot ucide. (Îndrumarea o reprezintă de fapt ghizii personali cu care venim pe Pământ pentru îndeplinirea misiunii personale, precum și toate ființele de lumină cărora le cerem ajutorul).

Uitați-vă în jur și găsiți ce vă inspiră din sutele de căi existente și încercați-le pe cele care se mulează pe felul vostru de a fi. Veți cădea, veți face buba și veți crește… Viața este frumoasă și dacă sunteți jos, uitați-vă în sus și spuneți-i Universului că v-ați săturat de suferință, că vreți să evoluați, să vă găsiți calea și puterea de a merge pe ea și să-i ajutați și pe alții să o facă. Vă va ajuta!

Am spus mai sus că ești singur pe cale. Și în același timp am spus că ești ghidat. Ești singur deoarece calea ta este unică. Exact pe această cale nu a mai mers și nu va mai merge nimeni niciodată. Nici măcar tu. Tot ce încerci pe calea ta vor reprezenta amintiri în jurnalul Universului. Al acestui Univers. Lucruri cu care va glumi cu un alt Univers, dar aceasta este o altă poveste. 🙂

Ceea ce scriu poate fi purul Adevăr doar dacă nu este.

Reclame