În primul rând pentru că este complet non-invaziv. Nici măcar nu trebuie să atingi persoana căreia îi faci un tratament, este suficient ca palmele să fie la 1 cm sau 2 de corpul persoanei.

Principiile reiki, despre care voi vorbi pe parcurs, nu încalcă niciun fel de alte principii spiritual religioase (chiar daca Reiki nu poate fi considerat o religie, ci o cale). Din contră, în esență ele sunt aceleași.

Reiki aliniază persoana cu vibrația energiei universale de iubire și lumină. Din acest motiv are efecte benefice. Stressul nu este o stare naturală pentru oameni, dar este ”boala” secolului. Cunosc atât de mulți oameni al căror corp a uitat (aproape la nivel celular) cum este să fie relaxat. S-a demonstrat că agitația energetică manifestată în corpul fizic prin stress se calmează și se armonizează dacă persoana practică Reiki constant.

Energia Reiki nu poate fi controlată, face ce știe ea mai bine. Sună un pic amuzant, dar practicantul Reiki nu poate decât să invoce energia Reiki pentru binele suprem al persoanei căreia îi face tratamentul (propria persoană sau altcineva). Dacă binele suprem al persoanei cu o durere de cap înseamnă altceva decât vindecarea acelei dureri, atunci durerea va dispărea probabil mai târziu. Acest lucru se întâmplă pentru că noi nu știm exact unde este problema reală cu care se confruntă acea persoană, problemă care poate nici măcar nu este somatizată.

Energia Reiki ne centrează și ne ajută să ne conectăm cu Sinele Superior. Acest lucru ne ajută să ne armonizăm dorințele profunde și uneori ne-conștientizate cu acțiunile și comportamentele noastre. Astfel, ajungem să avem o viață mult mai armonioasă și mai fericită. Centrați fiind, știm mai clar ce avem nevoie ca să ne fie bine, iar prin practica Reiki ce susține Armonia, găsim în mod creativ căi de a face bine și altora, fără să ne ignorăm propriile nevoi.

Reiki poate fi practicat de oricine, indiferent dacă a avut contact sau nu cu alte căi și metode terapeutice, indiferent de pregătire și profesie. Fiind o tehnică energetică ce conectează cu Energia Vitală Universală și considerând că, la nivel energetic, toți suntem unul, atunci Reiki este pentru toți.

Lumină, Iubire, Vindecare!

Reclame